Několik důvodů, proč bych nepoužila antikoncepci

5. 10. 2009 19:16
Rubrika: Nezařazené

Od září jsem na praxi v lékárně. Trochu mě děsí, kolik antikoncepce se denně vydává. Je pro mě těžké jí vydávat, když s tím nesouhlasím. Proč nesouhlasím? Zde je několik mých argumentů.


-Proč bych chtěla mít ve třiceti letech mrtvici? Je jasně prokazatelné, že antikoncepce zvyšuje srážlivost krve. Je velmi časté, že se u žen a dívek už v mladém věku při užívání antikoncepce objeví trombóza žil dolních končetin, infarkt myokardu nebo cévní mozková příhoda. Zároveň antikoncepce urychluje aterosklerózu, což opět zvyšuje riziko infarktu.
-Proč bych chtěla zemřít na rakovinu prsu? Všichni odborníci tvrdí, že dlouhodobé užívání antikoncepce zvyšuje riziko rakoviny prsu. Za dlouhodobé se považuje deset let. Zdá se to hodně, ale většina uživatelek antikoncepce ji využívá déle než tuto dobu. Sice někteří odmítají souvislost s rakovinou prsu a užívání antikoncepce (většinou výrobci), ale na přednášce z farmakologie, která se antikoncepce týkala, nám Prof. MUDr. Zdeněk Fendrich, CSc. vydal osobní svědectví, jak jeho obě dcery v mladém věku onemocněly rakovinou prsu (jedna na to i zemřela). Obě užívali antikoncepci.
-Proč si komplikovat život dalšími nežádoucími účinky? Nežádoucí účinky jsou časté. Mezi nejběžnější následky patří nauzea, zvýšení hmotnosti, edémy, deprese, bolesti hlavy, pokles libida.
-Proč bych chtěla zničit něco, co správně funguje? Mnoho uživatelek ani neví, že užíváním antikoncepce se úplně zastaví uzrávání vajíček ve vaječnících. Žena sice menstruuje, dochází k odloučení sliznice, ale vaječníky se úplně vyřadí z provozu. Často se antikoncepce předepisuje dívkám, které po šestnáctém roce ještě nemenstruují. Menstruovat sice začnou, ale vajíčka stejně uzrávat nezačnou.
-Proč bych užívala antikoncepci, když jsem katolička? Jako katolička si nechávám sex až po svatbě. Zároveň svatebním obřadem slíbím, že budu otevřená dětem. Není tedy důvod antikoncepci užívat.
-Proč bych chtěla Bohu mluvit do jeho stvořitelského záměru? Jsem snad chytřejší než On? Bůh nás stvořil jako sexuální bytosti především proto, abychom předávali život. To, že je to tak silný pud, je asi proto, že jsme bytosti pohodlné a sobecké, a tak by hrozilo vyhynutí druhu homo sapiens sapiens. Národy, které antikoncepci hojně používají, opravdu začínají vymírat. U nás na jednu ženu nepřipadá už ani jedno dítě a měly by aspoň dvě.
-Proč se chci zbavit veškerého řádu? Žena bere antikoncepci většinou proto, aby si mohla užívat se svým partnerem, kdy se jim zachce. Nenaučí se tak ovládat chtíč a pak třeba nebudou umět trpělivě čekat, když ten druhý nebude moci (rizikové těhotenství, vojenská mise, ..)
-Proč chci utrácet za rok více jak 2OOOKč? Není to zas tak moc a peníze nejsou všechno, ale zároveň platí, že jich není nikdy dost.
Možná máte ještě mnoho dalších důvodů, proč antikoncepci nepoužívat. Někdo možná máte opačný názor, máte na něj právo. Já jsem pouze cítila potřebu toto napsat.

Zobrazeno 10530×

Komentáře

Johan

Frankie. V článku o. Skoblíka, který považujete za fundovaný se však vyskytuje toto tvrzení:<br />
<br />
"Nabízí-li se se souhlasem magisteria jako řešení přirozené plánování rodičovství, a to ze spravedlivého důvodu, je pohrdání touto metodou rovněž neetické, právě tak jako zaviněně nedostatečné poučení se o jejích zásadách, na čemž pochopitelně závisí její - diskutovaná - spolehlivost, která u některého manželského páru může být otázkou života a smrti."<br />
<br />
To je v naprostém rozporu s tímto vaším tvrzením:<br />
<br />
"umělá antikoncepce je svou povahou NAPROSTO STEJNĚ ZLÁ jako PPR... jediným rozdílem je, že při PPR používám umělý nástroj zvaný teploměr a vyhýbá tedy oplodnění kličkování v čase."<br />
<br />
Znovu se ptám, četl jste ten článek?

zirafa

PavalV: Jo, na stránky prolife jsem se dívala, ale právě u minipilulek (Cerazette, Azaleia), je prázdné místo u citace z příbalového letáku. Tak nechápu, jak teda způsobují ten potrat?<br />
<br />
PPR - my máme takhle přirozeného syna. Asi mám cyklus jak slonice nebo co... Asi to není tak spolehlivý, jak se říká.<br />
<br />
Ještě k tomu překazování Božího plánu - já teda nevím, Božím plánům moc nerozumím, ale říkám si, že kdyby Bůh chtěl, tak pro něj nějaká HA není problém, ne? Stejně jako pro něj nějaké neplodné dny nemusí být problém.<br />
<br />
Prostě tomu nerozumím :(

Zobrazit 286 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio